Vándorful

Itt a tél, irány észak!

2016. október 27. - VáNDor

Talán néhányan tudjátok, hogy jelenleg a norvég hegyekben élek. Itt már több mint egy hete havazik, a tavak befagytak, az északi fény szezonja visszatért, a hőmérséklet pedig egyre gyakrabban süllyed nulla fok alá. Épp ideje egy még északibb túrának, nem? De!

dscf7951.JPG

Nem szokásom előre bejelenteni az utazásaimat, főleg nem egy egész bejegyzést írni róluk. A mostani viszont egy teljesen új szint lesz az életemben, ami vagy megöl, vagy megerősít. A terv:

Körülbelül két hét alatt szeretnék eljutni Norvégiából Helsinkibe Lappföldön keresztül. És, hogy mi ebben a kihívás? Úgy szeretnék eljutni a kontinentális Európa legészakibb pontjához, a norvég Nordkapphoz, hogy egy fillért sem költök! Mindezt a világ egyik legdrágább országában.

Hogyan: stoppolok, kukázom, helyieknél alszom vagy ha arra nincs esélyem, akkor improvizálok. Itt egy lista a helyekről, ahol ingyen alhatunk.

dscf1158.JPGRáadásul mivel ez már az elköltözésem első szakasza, nem is kevés cuccal vágok neki a kalandnak.

A sok hétvégényi gyakorlás után - amikről itt, itt, itt, itt és itt olvashatsz - most egy igazi kihívás jön! Terv nem is nagyon van, teljesen rugalmas vagyok. Meglátjuk mi sül ki belőle. Remélem túlélem, ha igen, akkor november 21-én találkozhatunk!

Frissítés: túléltem, a kalandokról itt olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorful.blog.hu/api/trackback/id/tr9611839247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása